Dzīves gudrība vienmēr ir dziļāka un plašāka par cilvēku gudrību.

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Krievija bloķē ANO paziņojumu par jaunu sankciju piemērošanu Ziemeļkorejai
Publicēts 7. jūlijā, 2017.
Krievija nobloķējusi Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Drošības padomes paziņojumu, kurā nosodīta Ziemeļkoreja. Valsts šaubās, vai Phenjana īstenoja starpkontinentālās ballistiskās raķetes izmēģinājumu.

Jau vēstīts, ka šonedēļ Ziemeļkoreja veikusi ballistiskās raķetes izmēģinājumu. Dienvidkorejas armijas pārstāvji informē, ka raķete palaista no poligona Ziemeļkorejas ziemeļdaļā un nokritusi valsts ekskluzīvajā ekonomiskajā zonā Japāņu jūrā.

Starpkontinentālās raķetes izmēģinājumu personīgi uzraudzījis Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns, translējot ārkārtas paziņojumu.

Uz Ziemeļkorejas rīcību reaģējusi Dienvidkoreja un Japāna. Oficiālā Seula noteikusi paaugstinātu kaujas gatavību bruņotajos spēkos un ir gatava reaģēt uz citām kaimiņvalsts provokācijām. Savukārt Japānas premjerministrs Sindzo Abe pauda gatavību turpināt sadarbību ar Amerikas Savienotajām Valstīm un Dienvidkoreju, lai mazinātu pieaugošos Ziemeļkorejas draudus.

ASV Drošības padomē, kuru ārkārtas sēdes sasaukšanu pēc Ziemeļkorejas raķetes izmēģinājuma bija pieprasījušas ASV, Japāna un Dienvidkoreja, iesniegta rezolūcija, kas dos starptautisku atbildi, kura būs proporcionāla Ziemeļkorejas jaunajai eskalācijai.

Amerikas Savienoto Valstu izplatītajā paziņojumā atgādināja, ka ANO Drošības padome ir vienojusies spert turpmākus soļus, ja Ziemeļkoreja veiks atkārtotu raķetes vai atombumbas izmēģinājumu. Tajā arī pieprasīts piemērot oficiālajai Phenjanai papildu sankcijas.

Tikmēr Krievija Drošības padomes sēdē iestājās pret jaunām sankcijām un militāru risinājumu problēmai. “Visiem jāatzīst, ka sankcijas neatrisinās problēmu,” uzsvēra Krievijas vēstnieka vietnieks Vladimirs Safronkovs. Turklāt Krievija šaubās, vai Phenjana īstenoja starpkontinentālās ballistiskās raķetes izmēģinājumu.

Ziņots, ka Ziemeļkoreja pēdējos mēnešos pastiprinājusi raķešu izmēģinājumus. Kopš pagājušā gada sākuma tā ir sarīkojusi arī divus kodolizmēģinājumus ar mērķi izstrādāt kodolgalviņu, kas spētu sasniegt ASV.

Lai arī ANO Drošības padome vienbalsīgi piemērojusi Ziemeļkorejai stingrākās un plašākās sankcijas pēdējo divdesmit gadu laikā. Bet, tā vietā, lai reaģētu uz starptautisko spiedienu, Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns palielināja kodolprogrammas izmēģinājumu skaitu un testu biežumu, draudot ar kodolenerģijas uzbrukumiem ASV un tās sabiedrotajiem Āzijā.

Foto:Public_Domain_Photography/https://pixabay.com/en/users/Public_Domain_Photography-4745048/https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/


Komentāri (1)
MAN: Pievienotā bilžu galerija diez gan interesanta...
17/05/2018 12:49
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: