Dzīves gudrība vienmēr ir dziļāka un plašāka par cilvēku gudrību.

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Ja parlaments mainīs veselības aprūpes finansēšanas likumu, mediķi rīkos protestus
Publicēts 25. septembrī, 2017.
Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība (LVSADA) atbalsta veselības aprūpes finansēšanas likumprojektu. Taču gadījumā, ja tas tiks mainīts, arodbiedrība rīkos jaunus protestus. Tā intervijā LTV “Rīta panorāmai” paziņoja LVSADA priekšsēdētājs Valdis Keris.

"LVSADA padome atbalsta valdībai iesniegto likumprojektu, jo tas paredz finanšu garantijas un finansējuma pieaugumu nozarei kopumā un mediķu algu celšanai tuvākajos trīs gados," arodbiedrības nostāju skaidroja Keris.

Viņš norādīja, ka pieņemot likumprojektu, nepazaudējot konkrētību un politiskos solījumus, tas garantēs ilgtspējīgu finansējumu nozarei un uzlabos veselības aprūpes pieejamību un kvalitāti, savukārt, ja parlaments izšķirsies par pārmaiņām, tad mediķi rīkos jauna veida protesta akcijas, kuru mērķis būs “diskomforta radīšana politiķiem, plaši izmantos politiskas karikatūras, saucot vārdā katru, kas būs atbildīgs par likuma samuļļāšanu vai novilcināšanu”.

“Šīs dziesmas mēs esam dzirdējuši, un mēs sekosim rūpīgi, kas notiek,” piebilda Keris.

Jau vēstīts, ka 31.augustā norisinājās Nacionālās Trīspusējās sadarbības padomes Veselības nozares apakšpadomes* sēde (VANA), kuras laikā tika panākta vienošanās par Veselības aprūpes finansēšanas likumprojekta redakciju, kas tiks virzīta apstiprināšanai Ministru kabinetā.

Ministru kabinetu veidojošo koalīcijas partiju pārstāvjiem vienojoties, pieņemts lēmums nepieciešamo papildu finansējumu veselības aprūpes nozarei rast no sociālajām iemaksām. Tāpat panākta vienošanās sasaistīt pilnā veselības aprūpes pakalpojumu groza saņemšanas tiesības ar sociālo iemaksu maksāšanas faktu, tādējādi veidojot veselības apdrošināšanas sistēmu.

Foto: Saeimas kanceleja


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: