Dzīves gudrība vienmēr ir dziļāka un plašāka par cilvēku gudrību.

Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
“Brexit”: Mejas un Junkera tikšanās noslēdzas bez konkrētas vienošanās
Publicēts 5. decembrī, 2017.
Pirmdien notikušajās sarunās Lielbritānija un Eiropas Savienība (ES) tomēr nenonāca pie rezultāta, kas dotu iespēju “Brexit” sarunām pāriet nākamajā fāzē, pēc tikšanās ar Eiropas Komisijas vadītāju Žanu Klodu Junkeru paziņoja Lielbritānijas premjere Terēza Meja.

Lielākās domstarpības joprojām ir jautājumā par Ziemeļīrijas un Īrijas robežproblēmu pēc Lielbritānija izstāšanās no savienības. Kā zināms, Konservatīvo sabiedrotie parlamentā nevēlas izmaiņas, kas vājinātu Ziemeļīrijas saikni ar Lielbritāniju.

Kopējā preses konferencē pēc sarunām amatpersonas atzina, ka diskusija esot notikusi draudzīgā gaisotnē, bet konkrētas vienošanās tās laikā nav panāktas.

Eiropas Komisijas prezidents pauda cerību, ka kompromisu izdosies panākt līdz 15.decembrim, vienlaikus viņš aicināja šīs dienas rezultātu neuztvert kā sarunu izgāšanos. Savukārt Meja pauda, ka “ir pārliecināta, ka tās noslēgsies pozitīvi”.

Jautājums par robežu starp Ziemeļīriju un Īriju ir kļuvis par vienu no svarīgākajiem priekšnosacījumiem, lai Lielbritānija un Eiropas Savienība varētu spert nākamo soli izstāšanās sarunās.

Pašlaik cilvēki, preces un pakalpojumi var brīvi šķērsot Īrijas robežu un Lielbritānijas premjere Terēza Meja sola, ka tas tā būs arī turpmāk.

Premjerministre pēc tikšanās Briselē ar vairāku Eiropas valstu līderiem paziņojusi, ka jautājumu risināšana turpinās, uzsverot, ka visiem ir vienots mērķis – “Mēs nevēlamies radīt jaunas barjeras cilvēku vai preču kustībai uz šīs robežas,” pauda Meja.

Jau vēstīts, ka Lielbritānija marta beigās iesniedza Eiropadomes prezidentam Donaldam Tuskam premjerministres Terēzas Mejas parakstīto vēstuli par Lisabonas līguma 50.panta iedarbināšanu, oficiāli uzsākot izstāšanās procedūru no Eiropas Savienības. Tas aizsāks divu gadu garu “Brexit” procesu – līdz 2019. gada 29. martam jāpanāk vienošanās par pilnīgu izstāšanās pabeigšanu.

Jau vēstīts, ka Lielbritānijas pilsoņu vairākums šā gada 23.jūnijā notikušajā vēsturiskajā referendumā izšķīrās par Apvienotās Karalistes izstāšanos no ES. “Brexit” atbalstīja 51,9%, pret bija 48,1% balsstiesīgo iedzīvotāju.

Foto:Number10/https://www.flickr.com/photos/number10gov//https://creativecommons


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: